7. tammikuuta 2010

Lempipaikkoja

Uuden hienon blogimme kunniaksi päädyimme pohtimaan, mitkä ovat lempipaikkojamme Helsingissä. Tässä pohtiessamme Anna laittaa ruokaa (mikä makoisa cajun-tuoksu), ja itse odotan kieli pitkällä sen valmistumista. On se vaan iloinen asia, kun on pitkä joululoma. Ja sitten itse asiaan.

Annan top kolme:
  • Anna pitää kovasti Etelä-Helsingin vanhoista kortteleista ja alueista, esimerkiksi Punavuoresta. Siellä on niin paljon pieniä liikkeitä, ja... Anna ei oikein osannut perustella asiaa, mutta tiedän, että hän tykkää juoda aamukahvinsa kadulla kävellen. Niin, ja on siellä Fredrikinkadun Humac. Anna siis tykkää tietokoneista enemmän kuin laki sallii.
  • Itis. Tasapainottaa edellämainittua. Kuten Anna asian ilmaisee; "Itiksen ja Punavuoren väliin jää Helsinki".
  • Rautatientorin metroaseman kompassitaso, ennen vedenpaisumusta. People watching.

Paulan top kolme:
  • Kotikulmille uskollisena ihmisenä valitsen ykköseksi Vuosaaren. Maineeltaan täysin aliarvostettu kaupunki kaupungin sisällä, jossa on rauhaa, vihreyttä ja jännittävää arkkitehtuuria. Eikä minua lainkaan haittaa se, että pääsen pyörällä sieneen näkemättä matkalla yhtään autotietä!
  • Kaikki merenrannat. Kun on asunut elämänsä 18 ensimmäistä vuotta sisämaassa, tulee merenkaipuusta niin suuri, että se ei ihan kertakatsomalla katoa. Suomenlinna, Uutela, Kallahdenniemi, Krunikan rannat ja veneet... Joskus vielä haluan mökin merenrannalta. Tai talon.
  • Kolmosen ratikka - siihen mahtuu kaikki! Parhaat turistirysät ja jännittäviä matkustajia. Annan kanssakin on monta kertaa haettu Stockalta pullat ja ajettu kierros tai pari kolmosella. Kyllä seiskakin kelpaa, mutta kolmonen on The Original One.
Juuri sopivasti ruoka valmistui, joten hei, palataan!

Ps. Kuvia lisäämme, kunhan ehdimme tyhjentää muistikortit.

/Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti