8. tammikuuta 2010

Julian haave


Julialla on salainen haave. Hän haluaisi lähteä satamaan ja seilata Suomenalahden yli Tallinnaan. Ei mitään liian kaukaista ja pröystäilevää, jotta kulttuurishokki ja nähtävyyksien katsomisen pakko eivät seuraisi mukana. Tallinna sopii Julian suunnitelmaan täydellisesti. Sinne olisi helppo mennä, olla kuin kotonaan ja silti tuntea naapurimaan huumaava vieraus.

Ei Julia sinne yksin menisi, ei, hän ottaisi mukaan rakastajan tai rajastajattaren. Sehän on syy, miksi hän tästä joinakin sateisina iltoina unelmoi. Hän ottaisi mukaan jonkun tutun tai tuntemattoman, entisen tai tulevan, mutta ei nykyistä. Hänen miehensä on ihana ja turvallinen ja rakastettava, mutta ei hänestä ikinä tule kiihkeää rakastajaa, jonka Julia tahtoisi taluttaa viiden tähden hotelliinsa. Sitä paitsi, mitä jännitystä ja romantiikkaa siinä olisi, jos Julia joutuisi pesemään miehelle matkavaatteet ja pakkaamaan ne omaan laukkuunsa silkkialusvaatteidensa kanssa. Hän tahtoisi mukaansa jonkun, josta hän ei tiedä, mitä hänen laukussaan on ja miltä hän lähtöpäivänä tuoksuu.

Lahden takana heidän kaksi pitkää päiväänsä olisivat täydelliset. He kävelisivät hämärtyvässä illassa, kiipeäisivät Toompean kukkulalle ja ihmettelisivät, miten punaiset kattotiilit pysyvät kartiotornien huipulla. He kihertäisivät kuin kakarat, ja seuraavana hetkenä analysoisivat älyllisesti lasiarkkitehtuurin epäsopivuutta ja rakennusvalvonnan puutetta.

Monta kertaa päivässä he palaisivat hotelliin ja panisivat, naisivat kuin kanit. Julian rakastajalla olisi sellaiset suudelmat, että hän menisi pehmeäksi muutamassa sekunnissa. Intohimo olisi niin raakaa, ettei Julian mielessä käväisisikään paluu arkeen, pesemättömät pyykit ja herätyskellon ääni aamuisin. Kaiken jälkeen he nousisivat hotellin ylimpään kerrokseen, joisivat pienet sievät drinkit ja hymyilisivät arvoituksellisesti.

Kun Julia palaisi kotiin, hän nauraisi niin paljon, että mies ihmettelisi, miten ostosmatka voi olla noin virkistävä. Miestäkin naurattaisi, kun Julia keimailisi lyhyessä hameessaan ja ahmisi hänen ihoaan eteisessä.

/Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti